mandag den 27. april 2015

Smuglæs Tigerhelten

Camilla Wandahl
Foto: Kirsten Frandsen
Jonas Jørgensen
Foto: Kirsten Frandsen
Ny novelle på vej!

Sammen med Jonas Nødvig Jørgensen (som i øvrigt er min kæreste) har jeg skrevet fantasy-novellen Tigerhelten, der udkommer i Læseraketten 2015. 

Her er en lille smuglæsning til de nysgerrige. Det er fra midt i novellen:

...
Regnen brølede ned fra himlen. Endnu et lyn oplyste havet. Så hev han igen af alle kræfter, til han kunne se fisken. Det var en stor krabat. Den skulle nok veje det samme som fire af de fisk, han normalt fangede. Uden at give fisken tid til at blive træt hev han af alle kræfter. Da fisken pludselig begyndte at svømme den modsatte vej, blev Kaso trukket hårdt ind i bådkanten. Han slog sit knæ og bandede. Han havde aldrig oplevet en fisk med så mange kræfter, men da han ikke ville slippe fiskestangen, skulle den fanges. Med benene stemte han imod bådkanten og trak i fiskestangen, og da fisken var tæt nok på, svingede han den beslutsomt op i båden.
Kaso blev helt glad, da han så, hvor stor fisken egentlig var. Med den fisk kunne hans familie få mad i flere dage. Fisken sprællede og kæmpede for at slippe væk, men med et hurtigt slag i hovedet fik han den til at ligge stille. Bølgerne var blevet mere voldsomme, og vinden tog til, så derfor skyndte Kaso sig at lægge fisken ned i lædertasken.
I det samme lød endnu et brag. Båden krængede, og han klamrede sig til den. En bølge rullede ind over ham. Blodet pumpede i hans krop, og vandet smagte salt på hans læber. Han så ind mod land. Hans tøj klæbede vådt til kroppen, og han rystede. Med årerne roede han af alle kræfter, men strømmen var stærk, og han kom ikke nogen vegne.

Han tog endnu et tag med årerne. Så tårnede en bølge sig op over ham, under de truende skyer så den sort og mægtig ud. Den skyllede af alle kræfter ind over ham og væltede ham bagover. Hans hoved ramte kanten af båden, og så blev alting mørkt.

Du kan læse resten af novellen i Læseraketten 2015, som Ibis udgiver. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar