onsdag den 1. november 2017

10 gode bøger - mest for piger

Der findes rigtig mange bøger for piger mellem 8 og 12 år.
Her er ti bøger og serier at starte med!
#REKLAME

Når nu pigerne allerede HAR læst sig i gennem alle 7 bøger i Veninder for altid-serien, men stadig sulter efter historier om veninder, kærester, familie og hverdag, hvad skal de så læse? Det spørgsmål får jeg igen og igen ...

Jeg har derfor samlet syv gode titler (og der er mange flere derude!) som alle passer til læseglade piger mellem 8 og 12 år.  Nogle for de yngste piger og nogle for de lidt ældre. Der er både bøger af mig selv og af andre forfattere på listen.
God læselyst!

Asta-bøgerne
Asta er en pige på 8 år, og bøgerne om hendes liv er rigtig populære. Den første bog handler om, at Asta skal flytte, og det er en rigtig sød historie. Der er ret mange bøger i serien, så der er nok at gå i gang med!
Bøgerne er skrevet af Trine Bundsgaard og illustreret af Lars Horneman og de kan læses fra ca. 8 år.

Illustration: Lars Horneman
Et strejf af magi
Sandra Schwartz har efterhånden skrevet rigtig mange tøse-bøger. Et strejf af magi er en hel serie, der handler om en flok 4. klasses-veninder og deres oplevelser med venskab, drenge, skole, familie og dyr.
Og også lidt om magi! Hver bog i serien har nemlig et magisk element, fx lykkesten og drømme-tydning, som man kan lære lidt mere om ved at læse bogen.
Skønne bøger, der er illustreret af Lars Horneman og kan læses fra ca. 8 år.

Til min bedste veninde i verden
Andreas allerbedste veninde, Frida, er flyttet til Fyn. Andrea beslutter sig for at lave en bog til Frida i julegave, hvor hun skriver ALT hvad hun oplever. Men kan man overhovedet være venner, når man bor så langt fra hinanden?
Bogen er fuld af lister og sjove små tegninger, som om det virkelig VAR Andreas egen dagbog. Det er mig, der har skrevet den, og Sara Mille Jessen, der har lavet design. Bodil Bang Heinemeyer har tegnet pigerne på forsiden.
Bogen kan læses fra ca. 8 år.

Mig og min papfamilie
Serien handler om Rose, hvis mor er blevet kæreste med en mand med fem børn. Det giver rimelig mange komplikationer! Serien er sjov og handler om både familie og alle de andre vigtige ting, når man er en ca. 11-årig tweenpige.
Bøgerne er skrevet af Anja Hitz og illustreret af Kirsten Raagaard. De kan læses fra ca. 9 år.

Alt om at være pige
Omslag: Alette Bertelsen
En sjov og varm serie om 14-årige Ida og alt det, der sker bag den lukkede dør på pigeværelset. Om irriterende søskende, kåde hunde, bryster, der ikke gider vokse og den første forelskelse. Serien er både underholdende og svarer på en masse af de spørgsmål, som piger fra 11-14 år kan have om menstruation og andre af pubertetens kropslige forandringer.
Jeg har skrevet bøgerne, og omslaget er tegnet af Alette Bertelsen. Bøgerne kan læses fra ca. 11 år.

K for Klara
For de alleryngste, nye pigelæsere er K for Klara et bud. Bøgerne handler om Klara, der går på SFO og alle hendes oplevelser med veninderne. Serien er virkelig lang, men bøgerne er ret korte, så hvis man ikke er en så trænet læser endnu, er det et godt sted at starte.
Serien er skrevet af Line Kyed Knudsen og illustreret af Bodil Bang Heinemeyer og kan læses fra ca. 7 år.

Så fandens forelsket
De lidt ældre pigelæsere kan til gengæld kaste sig over Så fandens forelsket, der handler om bedsteveninderne Maja og Asta, der begge forelsker sig i den nye dreng. Derfor aftaler de, at ingen af dem må få ham. Men den slags aftaler er super svære at holde!
Der er mange af dem, der har læst Veninder for altid, der fortsætter med denne bog, som jeg også har skrevet. Den er illustreret af Tove Krebs Lange og kan læses fra ca. 11 år.

Emmy-bøgerne
Emmy-serien er sjove bøger om den sprudlende pige Emmy fra Karleager. Emmy er ca. 14 år og bøgerne handler om hendes liv, som hun selv fortæller det i en slags dagbog. De er hyggelig og virkelig læst og elsket af mange piger!
Serien er skrevet af Mette Finderup og illustreret af Sussi Bech. De kan læses fra ca. 10 år.

Dobbeltdaten
13-årige My og Freja er bedste veninder, men da Freja så møder en dreng, hun godt kan lide, ved My ikke rigtigt, hvad hun skal stille op. Fødselsdagsfesten er bog 2 i serien, der er rigtig fine og følsomme bøger for piger fra 11 år. Skrevet af Caroline Ørsum og illustreret af Lykke Bianca.

Wicca-veninder
Wicca-veninder er en spændende og hyggelig serie om magi for de ældste tweens og yngste unge. Serien handler om hekse-religionen Wicca, og to piger på 14 år, der dyrker det. Men serien handler også om alt muligt andet fra hverdagen - venskab og familie blandt andet.
Der er to bøger i serien, der er skrevet af Nicole Boyle Rødtnes. Forsiden er lavet af Peter Nielsen, og bøgerne kan læses fra ca. 12 år.

Der findes SÅ mange gode, realistiske pigebøger derude, at jeg tror, jeg bliver nødt til at skrive endnu et indlæg snart:) Men foreløbigt vil jeg bare ønske jer alle sammen god læselyst! Og så er I selvfølgelig velkomne til at smide en kommentar, hvis I selv har læst en god pigebog, som I gerne vil anbefale!

Ps. Og alle bøgerne kan selvfølgelig også læses af drenge, der kan lide at læse om familie, hverdag og forelskelse mv. Jeg ved bare at mange søger på ordet "pigebøger", når de leder efter denne type bøger, så derfor kalder jeg dem konsekvent det i indlægget:)

Indlægget er markeret som reklame, fordi jeg omtaler bøger, som jeg selv har skrevet. Hvis du køber en af bøgerne, jeg har skrevet, så tjener jeg min almindelige royalty (7,5-15% af bogens pris) på bogen. Jeg tjener ikke ekstra, fordi du følger linket fra dette indlæg. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar