lørdag den 31. december 2016

Forfatterstatus 2016 - Camilla Wandahl

Banner: Jan Kallesen, Høst & Søn
Nu går 2016 på hæld, og i den forbindelse er der jo tradition for at gøre status over året, der gik. Jeg elsker disse statusser, fordi det er dejligt at se tilbage på de skriveprojekter og udgivelser fra året der gik. Derfor glæder jeg mig altid til at skrive dette indlæg!

Jeg skrev også en forfatterstatus i 20102011, 2012, 2013, 2014 og 2015, som du kan læse ved at klikke på de respektive årstal. Godt nytår - og god læselyst!

Omslag: Bertelsen
Udgivelser

Bøger
I år har jeg fået udgivet to bøger og genudgivet én bog. Eftersom jeg var på barsel det meste af 2015 og derfor kun havde tre måneder til at skrive og redigere i det år, er jeg godt tilfreds med alligevel at have udgivet to bøger i år.

I foråret udkom Alt om at være pige 1. Når alle andre end mig har fået dét, som jeg skrev lige inden min barsel. Det er en historie om Ida, hendes venner og skøre familie - om tamponers sugeevne, lasagneborge og den første forelskelse. 
Omslag: Bertelsen
Kort sagt om alt det pinlige på pigeværelset - og måske den nemmeste bog, jeg nogensinde har skrevet (den skrev nærmest sig selv). Bogen blev taget så godt imod, at jeg straks gik i gang med en 2’er, for jeg har så mange idéer om Ida.

I efteråret udkom Et stykke af månen om 16årige Dina, der har albinisme. Det er en ungdomsroman om at finde sig selv og opleve den første store kærlighed. Jeg har arbejdet på bogen siden 2012, så det betyder rigtig meget for mig, at den endelig blev færdig. 
Jeg har faktisk også en idé til en 2’er til Et stykke af månen, men jeg har endnu ikke besluttet, om jeg vil skrive den. Hvad synes du? 

Omslag: Bertelsen
Samtidig med at Et stykke af månen udkom, blev min debutroman Hjerte i vente genudgivet med ny,
moderne forside af Alette Bertelsen. De to bøger har flere temaer til fælles - den første forelskelse og sygdom i familien fx - derfor var det oplagt at lade dem følges ad. Det er dejligt at se min allerførste roman i nye klæder, og jeg håber, at det betyder, at den møder nogle nye læsere.

Noveller
Det har været mit mest produktive novelle-år nogensinde!

Jeg har fået udgivet 7 romantiske noveller i Ude og Hjemme. De hedder: Amors pile, Firbenet kærlighed, En drøm om frihed, Mænd og fisk, Smagen af æbler, Giv det en chance til og Hjerter i galop. De to sidstnævnte har jeg skrevet sammen med Bettina Stuhr Lindskow under pseudonymet Lindskow og Wandahl. Derudover er jeg debuteret som krimiforfatter i Ude og Hjemme med novellen Straffen for mit liv.
Jeg har fået udgivet én romantisk novelle i Hendes Verden, som hedder For længe, længe siden.
I Hjemmet har jeg fået udgivet én alvorlig novelle med titlen Ønsket om et barn samt dyrenovellerne Et indviklet problem, Smaske og leverpostejen og Næse for tæger, der alle handler om hunde.
Sidst, men ikke mindst, er jeg debuteret i Familie Journal med den romantiske julenovelle Min søsters hjerte.
Jeg er vild med at skrive noveller - den korte form tiltaler mig virkelig, og jeg har mange flere novelle-idéer, end jeg kan nå at skrive! 

Det skrev jeg på i 2016

I 2016 havde jeg et mål om kun at skrive på de bøger, som jeg brændte ALLER mest for ...

Omslag: Bertelsen
Jeg har derfor skrevet på rigtig mange forskellige ting i år. Først og fremmest har jeg selvfølgelig Alt om at være pige 2 og Bedste fucking venner, som begge er blevet antaget og udkommer i 2017. Men jeg har også skrevet alt muligt andet.
skrevet

For eksempel skrev jeg i foråret en historisk voksen-roman, som jeg desværre fik afslag på. Bagefter læste min redaktør på Høst & Søn bogen og foreslog, at jeg skrev den om til en ungdomsroman. Det kræver, at jeg skriver den helt forfra, så det skal jeg lige tage mig sammen til ... Det er en farverig og romantisk roman for de ældste unge/voksne.

Jeg har også skrevet en historisk børnebog sammen med min mor, Kirsten Wandahl, som forlaget var noget mere positivt stemt over for. De gav os forslag til, hvordan vi kunne arbejde videre med bogen, og vi er nu i gang med at redigere den i håb om, at den bliver antaget i 2017. Det er en bog for de 10-13årige.

Derudover har jeg skrevet en håndfuld billedbøger, den ene sammen med en dygtig illustrator. Pt. arbejder jeg/vi at finde et godt hjem til billedbøgerne.

Jeg har også arbejdet sideløbende på ikke mindre end tre realistiske ungdomsromaner og en fantasybog. Jeg kan godt lide at arbejde på flere projekter samtidig, fordi det er meget forskelligt, hvilken stemning der er i de forskellige bøger. Og selvom de alle fire er ungdomsromaner, er de meget forskellige. Den ene fik jeg faktisk et rejselegat til i juni, hvor jeg var i Skotland, hvor bogen foregår, for at samle inspiration.

Jeg glæder mig meget til at skrive videre på disse bøger, men med ungdomsromaner tager det ofte lidt længere tid at gøre dem helt færdige. Det er som om jeg skriver dem i klumper og så har brug for en pause fra dem, fordi handlingen ofte er meget intens. Men forhåbentligt bliver 2017 året, hvor en af dem bliver færdige? 

Og så har jeg skrevet et hav af løse ting. Noveller, uddrag, idéer, blogindlæg, artikler, læserberetninger osv. osv. Faktum er jo nok, at jeg skriver nærmest hele tiden:)

Foredrag, skrivekurser og alt det andet …

Jeg har besøgt skoler og biblioteker og Bogmessen i Bellacenteret, hvor jeg har fortalt om mine
bøger. Det har især handlet om mine nye titler Alt om at være pige og Et stykke af månen - og så er jeg kommet med lidt skrivetips også.

Poster: Jan Kallesen, Høst & Søn
I sommerferien underviste jeg en uge på Brønderslev Forfatterskole for Børn og Unge, og det var en kanon oplevelse, som jeg håber at få igen. De skriveglade unge var fantastiske, samværet, skriveenergien, omgivelserne - jeg kan anbefale skolen SÅ meget til alle skrivegale mellem 13 og 19 år. Hvor ville jeg ønske, at jeg havde gået der, da jeg var i den alder. Det er som en komprimeret efterskole, der kun handler om skrivning!
Og så fik jeg i øvrigt også styr på en bogidé, som jeg skrev en lille smule på efter Brønderslev-ugen - den foregår nemlig også på en talent-camp for unge. Det er en ungdomsroman, men ikke én, jeg kommer til at skrive lige foreløbigt. Jeg er nemlig i gang med mange andre projekter.

I januar var jeg dommer i Saxos Skrivedyst for anden gang (denne gang i samarbejde med Kim Langer), og det var rigtig sjovt at læse de unges bidrag. Jeg håber, jeg får lov at være med igen.

I julen besøgte jeg Arnold Busck i Valby, hvor jeg signerede mine bøger og mødte nogle af mine unge læsere. Det var hyggeligt:)

I 2017 …

Jeg glæder mig meget til at dele mange af mine skriveprojekter med jer i 2017. Der udkommer lidt af hvert, som jeg vil fortælle om nedenfor:

Bøger
Til foråret udkommer Alt om at være pige 2. Mens alle andre kysser. Her kommer 14årige Ida ud for endnu flere pinligheder, da hun bliver veninde med den populære Liva fra klassen, og de sammen skriver til en kærlighedsbrevkasse. Og så er der også det med hendes hund, der parer sig med dejlige Vitus’ hund. Mens de ser på. I 14 lange minutter …
Jeg glæder mig SÅ meget til at dele Alt om at være pige 2 med jer, og jeg er også rigtig glad for at kunne fortælle, at bog 3, som jeg netop er gået i gang med at skrive (og som måske kommer til at hedde Alt om at være pige 3. Når alle ligesom spiller en rolle), er planlagt til udgivelse i oktober 2017. Jeg stemmer på en blå forside, men det er slet ikke besluttet endnu. Først skal bogen skrives!

Til efteråret udkommer også en anden bog, nemlig mit første fælles bogprojekt med en anden forfatter. Sandra Schwartz og jeg har skrevet ungdomsbogen Bedste fucking venner, der handler om en sommer fuld af kærlighed, venskab og svigt. Det har været så sjovt at skrive den bog, og vi glæder os virkelig til at dele den med jer! Bogen kan læses fra ca. 12 år.

Noveller
Jeg har virkelig mange noveller på vej i ugebladene. De fleste er romantiske og udkommer i Ude og Hjemme, men der er også en enkelt dyrenovelle på vej. Jeg har noveller på vej i både Ude og Hjemme, Hjemmet, Familie Journal og Hendes Verden.

Til foråret debuterer jeg som mini-roman-forfatter i Familie Journal med en historie i tre afsnit, der muligvis kommer til at hedde De sidste Kirsebærblomster. Historien handler om Jasmin, der er i sorg over sin mors død, men så møder hun en helt speciel mand … Det har været så sjovt at skrive en romantisk mini-roman, og jeg håber, at I vil synes, den er lige så romantisk, som jeg synes.

Jeg har også novellen Gyldne øjne med i Læseraketten 2017, som Ibis udgiver. Den er illustreret af dygtige Lea Løvberg og handler om en varulv. Det er gys til 6.-8. klasse.

Foto: Brethdesign
Foredrag
Jeg har flere bookinger på foredrag i det tidlige forår, men jeg har også plads til din skole/dit bibliotek i min kalender. Så hvis du sidder og tænker, at du virkelig mangler et pust læse- eller skrivelyst på din skole, så er du velkommen til at sende mig en mail! Jeg elsker at komme ud at møde mine læsere:)

Alt i alt har det været et dejligt år i skrivningens tegn, og jeg glæder mig til at skrive endnu mere.


Godt nytår! God læselyst! Og god skrivelyst!

2 kommentarer: