lørdag den 20. marts 2010

SKRIVETIP - bøger for børn og unge

Hvis du gerne vil være forfatter, er det en rigtig god idé at læse en hel masse. Man får virkelig mange idéer, når man læser andres bøger, og det hjælper også en til at finde ud af, hvilke slags historier, man synes er sjove at skrive.
Vil du helst skrive fantasy og store episke dramaer? Er du mere til sære gysere? Eller måske realistiske ungdomsromaner?

Skriver du for børn og unge er det en god idé at læse en masse af det nye der udkommer. Altså ikke kun de ungdomsbøger, som du læste, da de selv var 13 år. Hvert år udkommer der mange, gode bøger!

Du kan selvfølgelig gå på biblioteket og kigge dig omkring. Eller bedre endnu - spørge bibliotekarerne, hvad der er meget udlånt, hvad der er godt og hvad de kan anbefale. Men du kan også begynde at læse anmeldelser.

Ved at læse anmeldelser af bøger, kan du følge med i, hvilke bøger der udkommer. Du finder ud af, hvilke nogen du synes lyder så spændende, at du selv vil læse dem. Og du hører også om dem, som måske ikke er i en genre, der normalt interesserer dig.

Et rigtigt godt sted at læse anmeldelser af bøger for børn og unge er Fortællingen.dk
Jeg besøger siden flere gange om ugen, og støder rigtig tit på bøger, som jeg bagefter går ned og låner på biblioteket.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar