tirsdag den 27. marts 2012

3 tips til at skrive i sommerferien

Hvis du drømmer om at blive forfatter, eller bare gerne vil i gang med at skrive, er det en rigtig god idé at tage sommerferien til hjælp. Her har du god tid, du har mulighed for at skrive udendørs, og du kan vælge at mødes med skriveglade venner.

Her er 3 tips

1. Gå ud i naturen og skriv


Uanset om du bor i København, på landet eller har et sommerhus er der sandsynligvis et stykke natur i nærheden. Det kan være en park, en strand, en skov eller lignende. Tag en blok papir og en blyant i tasken. Pak måske en lille mad. Og begiv dig så ud i den danske natur!
Vælg mellem følgende 3 skriveopgaver i naturen:

A. Sanseskriveøvelse. Hvad kan du høre, se, lugte, føle, smage der hvor du sidder? Skriv det hele ned og træn din evne til at gengive sanser på papir.

B. Et møde. Skriv et møde mellem to personer, der mødes lige præcis der, hvor du sidder. Der skal indgå en paraply i teksten.

C. Skriv videre på den roman, du er i gang med. (ja, det er en helt fri opgave)

2. Sommerskriv med venner.

Inviter nogle skriveglade venner hjem til grill og skrivning! Aftal at I skriver i to timer på hver jeres tekst og derefter griller. I kan også i stedet medbringe en tekst hver og give hinanden respons.

3. Meld dig på et af sommerens mange skrivekurser! 


Sommerkursus for voksne
Jeg og Nicole Boyle Rødtnes har et skrivekursus i det naturskønne Torup Bogby (på Røjlegården), hvor du lærer grundlæggende skriveteknikker (på begyndermodulet) og får mulighed for at arbejde videre med dit eget projekt (på fortsættermodulet). Kurset er for voksne.
Begynder-modulet afholdes 4.-6. juli 2012 og Fortsætter-modulet 7.-9. juli 2012. Du kan melde dig til begge moduler eller kun det ene. Nicole har skrevet en god beskrivelse af kurset her og du kan tilmelde dig her.

Sommerkurser for børn
Jeg har også sommerskrivekurser for børn og unge på vej, følg med her på bloggen for nærmere info eller "synes godt om" min Facebook-side.
Hvis du er ung og skriveglad, så se i øvrigt også Brønderslev Forfatterskole for børn og unge. Der er både kurser i sommerferien og efterårsferien.

Højskoler
Der findes også en lang række højskoler med sommerskrivekurser, blandt andet Vallekilde og Testrup.

Så nu er det bare om at planlægge din skrive-sommer! Hvem ved, måske har du din første novelle eller roman færdig efter sommerferien?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar