mandag den 25. maj 2015

7 råd til dig, der gerne vil være forfatter

Alle mulige noter fra
Søstre på De Syv Have-serien

1.  Skriv meget. Det bliver bedre til at skrive af at øve dig (præcis som hvis du gerne vil blive god til at spille på violin, lave mad eller danse).

2.  Skriv ofte. Hvis du skriver lidt hver dag (eller i hvert fald flere gange om ugen), får du produceret meget tekst. Måske bliver det hele ikke mega godt, men du får øvet dig rigtig meget. Og noget af det skal nok blive godt!

3.  Skriv om. Når du har skrevet en færdig tekst, så prøv at tænke over, om der er noget, der kan gøres anderledes. Måske har hovedpersonen ændret sig, så du bliver nødt til at ændre starten? Eller du kan slette hele første kapitel, fordi det er kedeligt?

4.  Mød andre der skriver. Tag på skrivekurser eller snak med dem fra din klasse, der kan lide at skrive og læse. Måske kan I skrive en historie sammen? Eller sidde sammen og skrive på hver jeres historie - eller læse hinandens historier?

5.  Læs mange bøger. Du skal ikke være bange for, at din egen historie kommer til at ligne for meget de bøger, du læser. Man får så mange gode idéer, når man læser (og bliver bedre sprogligt også), og du kan altid digte videre, så det ikke ligner de bøger, du har læst. Læs bøger i forskellige genrer, både fantasy og realisme.

6.  Skriv hurtigskrivning. Sæt dit ur på ti eller tyve minutter og skriv så hurtigt du kan. Måske er det begyndelsen til en historie? Eller en beskrivelse af en person?


7.  Giv ikke op. Det tager lang tid at skrive en bog. Og det er ikke altid, at din første bog bliver udgivet. Men du har helt sikkert lært rigtig meget mens du skrev den, og forhåbentligt har du også haft det sjovt!

2 kommentarer:

 1. Hej Camilla
  Jeg er gået igang med at skrive en bog, så disse tips var meget nyttige, tak :)
  -Amalie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Amalie. Det er jeg glad for at høre! Mange hilsner Camilla og held og lykke med bogen:)

   Slet