tirsdag den 9. august 2016

Brønderslev Forfatterskole for Børn og Unge

I denne uge har jeg undervist på Brønderslev Forfatterskole for Børn og Unge, og det var en intet mindre end fantastisk oplevelse. At være omgivet af så mange engagerede, kreative, sjove og skønne elever og tilmed få lov at coache dem i deres videre skriveudvikling var vidunderligt. 

Arbejdsomme
Brønderslev-elever
Jeg underviste på Novellehold Yngst, hvor eleverne var 13-15 år. Den første halvdel af ugen var en redskabskasse af forfatterværktøj, hvor vi talte om plot, personer, sprog og dialog - samt hurtigskrivning. For mig er hurtigskrivning én af de vigtigste veje ind i en tekst, og derfor skulle eleverne også hurtigskrive igen og igen.
Anden halvdel af ugen var novelle-skrivning. Her arbejdede eleverne på den novelle, de havde fundet på under enten plot-øvelserne eller ekspres-novelle-øvelserne (en slags udvidet hurtigskrivning) - og de fik feedback på nye udkast og skrev om og om og om. Aldrig har jeg set så engagerede og arbejdsomme unge mennesker! Og hvor var det vildt at se forskellen fra første til andet udkast af deres noveller!

Vi fandt på en eksempel-historie sammen
inden eleverne skulle finde på deres egen


Der var selvfølgelig også en hel masse sjove, sociale indslag - fx var vi på Ocenarium (og se en 200 kg. tung klumpfisk), der var bålaften og poetry-slam, fantasyfilm og alt muligt underholdning samt mere faglige indslag som et foredrag om børnelitteratur og et musisk indslag (poesi & musik). Om aftenen hyggede og skrev eleverne, og skolen summede simpelthen af aktivitet.
Noget af det jeg syntes var allermest fantastisk var at se, hvor rummelige alle folk var. På Brønderslev er der virkelig plads til forskellighed!Jeg kunne skrive meget og langt om den uge, men jeg tror jeg vil nøjes med at opfordre alle mellem 13 og 20 år, der kan lide at skrive, til at søge ind næste år. Og hvis du er lærer og har en skriveglad elev (både drenge og piger!), så stik dem et link, for det kan virkelig være den uge, der ændrer deres liv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar