torsdag den 29. april 2010

Bogtip: Sidste bind i Genstart-serien er udkommet!

Kender du Genstart-serien? Hvis du ikke har læst disse bøger, er nu et super tidspunkt at begynde, for sidste bind er lige udkommet! Bogen hedder Sporene ender og er skrevet af Caroline Ørsum.

Det er virkelig rigtigt, at sporene ender her. Genstart er nemlig en samfundsrealistisk ungdoms-krimi-serie, hvor de tre hovedpersoner Nick, Matheus og Liv leder efter deres forsvundne ven, Jonathan. Jonathan forsvandt pludselig i 1. g og ingen ved, hvad der er blevet af ham. De tre venner er hovedpersoner i hver to bøger og bliver rodet ind i en masse i deres søgen efter Jonathan. I Sporene ender er det Liv, der er hovedperson, og da hun var kæreste med Jonathan, og i øvrigt er præget af de hændelser, der skete i bog 3 (Den røde sofa) har hun mange tanker at tumle med. Især det der med, at der altså er gået to år, og hun virkelig burde prøve komme videre.
Men så dukker Jonathans lille notesbog op. Og der står nogle ting, som giver nye spor ...
Sporene ender er rigtig spændende, fordi man (endelig!) får at vide, hvad der er sket med Jonathan. God afslutning på et spændende projekt og god karakteristik af Liv!
Noget af det skægge og nyskabende ved serien er, at den er skrevet af tre forskellige forfattere. Bog 1 og 4 er skrevet af Ina Bruhn, bog 2 og 5 af David Meinke og bog 3 og 6 af Caroline Ørsum. De skriver om hver sin hovedperson, men det er klart, at historierne har skullet passes sammen. En god idé, der i hvert fald sikrer, at de tre hovedpersoner har tre forskellige stemmer.
Jeg har i øvrigt kendt Caroline Ørsum siden vi var 16 år og mødte hinanden på Fyldepennen.dk. Her begyndte vi at skrive sammen efter at vi havde kommenteret hinandens tekster, og senere blev vi begge medlem af Håbefulde Unge Forfattere. På den måde har vi fulgtes ad og er nu begge forfattere på forlaget Høst & Søn (hvor vi i øvrigt debuterede næsten samtidig med hver sin realistiske ungdomsroman) - Og så er vi begge en del af Skriveunderviserne, hvor vi sammen med forfatteren Nicole Boyle Rødtnes (som jeg er i skrivegruppe med) blandt andet tilbyder foredraget Tre forfattere - tre romaner.
Hvis du kan lide at skrive, vil jeg anbefale dig at melde dig ind i Håbefulde Unge Forfattere og også at tage på en masse skrivekurser. Ikke kun for at lære skrivehåndværket (men det er selvfølgelig også godt), men også for at møde andre, der drømmer om/er forfattere. At have nogen at dele sine drømme, håb og ærgrelser (hvis man får afslag) med er rigtig vigtigt. Det er med til at give en følelsen af, at det kan lade sig gøre, bare man bliver ved med at prøve. Og så er det super hyggeligt. På min hjemmeside har jeg samlet en række links, hvis du gerne vil på skrivekursus, og ellers kan du google dig frem.
(Omslaget til Sporene ender er lavet af Spild af tid ApS.)

Ps. Jeg er lige blevet færdig med 1. udkast af Veninder for altid 3, der handler om Ane og hendes Håndbold-drømme (og så det der med at være splittet mellem de seje, ældre piger og bedsteveninderne fra klassen). Den er nu inde hos min redaktør. Bog 1 og 2 i serien er lige på trapperne og udkommer i juni måned. Jeg melder tilbage så snart jeg kender den endelige udgivelsesdato! Serien får også snart noget web-halløj, som jeg er spændt på at vise jer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar