onsdag den 31. december 2014

Forfatterstatus 2014

2014 har været et dejligt bogår. Jeg har færdiggjort to serier og udgivet en poetisk-realistisk ungdomsroman. Og så har jeg fået en masse idéer til nye projekter – og fået skrevet videre på gamle!

Banner: Jan Kallesen/Rosinante&CO. Omslag: Væth/Bertelsen
Krebs Lange/Mille Jessen/Ejsing/Milton/Bertelsen/Stoltze/Breth/Bertelsen

Bogudgivelser


Omslag:
Ejsing/Milton/Bertelsen
Søstre på De Syv Have-serien
Omslag:
Ejsing/Milton/Bertelsen
Jeg har afsluttet min sørøver-serie Søstre på De Syv Have med bog 5 Det Lilla Monster og bog 6 – Den Iskolde Heks (da jeg skrev Den Iskolde Heks græd jeg faktisk for første gang til noget, jeg selv havde skrevet! Kan du gætte hvor i bogen?). Det har været en fest at skrive bøgerne om Vana og Sams kamp mod monstre og søgen efter deres mor, og jeg har idéer til mange flere bøger i det eventyrlige univers, de lever i, men foreløbigt er serien altså helt slut. Og hvilken slutning! Der er i hvert fald fart over feltet, isulve og et lille stænk af kærlighed – og et stort drys magi i den slutning.
Du kan læse mere om Søstre på De Syv Have her.Havets Tåre-serien
Omslag:
Brethdesign/Bertelsen
Jeg har også udgivet anden bog i serien om Havets Tåre, nemlig Hjertets Kald. Det er historien om Lejla, der forelsker sig i havmanden Seth og deres kamp for at få hinanden. Der lurer mange farer under havets overflade! Men også megen romantik. Der kommer tre bøger i alt i serien, og jeg har faktisk allerede skrevet bog 3 (Sjælens Bånd), men den udkommer først til februar.
Bog 1 i serien er i øvrigt ved at blive oversat til flere andre nordiske sprog, da den udkommer i en nordisk børnebogklub!
Du kan læse et kapitel fra Hjertets Kald her.

Omslag:
Væth/Bertelsen
Poetisk ungdomsroman
Sidst, men ikke mindst, har jeg fået udgivet ungdomsromanen Som en tikken under huden. Den poetisk-realistiske fortælling om 19årige Vår, der langsomt er ved at gå i opløsning i forsøget på at opretholde kontrollen udadtil. En roman om søsterskab, kærlighed og angsten for kontroltab.
Omslag: Krebs Lange/
S.M. Jessen
Som en tikken under huden er min sprogligt mest ambitiøse roman til dato, og jeg er meget tilfreds med den bog, der er kommet ud af anstrengelserneJ Mads, som er med i bogen, er i øvrigt en ”genganger” fra Hjerte i vente og AskKonge Taber, så på den måde er det faktisk lidt en trilogi – og så alligevel ikke. For de tre bøger kan altså læses helt uafhængigt af hinanden.
Du kan læse mere om Som en tikken under huden her.

Samleudgave af Veninder for altid
Veninder for altid 1-4 er blevet samlet og genudgivet i en super lækker gavebog med ekstra bonusmateriale! 

Novelleudgivelser
Varulv/Forlaget Kandor
Jeg har fået udgivet varulve-novellen Mand Kvinde Hund i forlaget Kandors antologi Varulv – noveller til voksne (mænd!) om varulve. Det var en spændende udfordring at skrive den novelle, for den er på samme tid klam, dyrisk og lyrisk. Og dét er altså en speciel kombination!
Du kan læse mere om Mand Kvinde Hund her.

Læseraketten/Ibis
Jeg har også fået udgivet eventyr-novellen Drengen med de tre øjneLæseraketten 2014. Det er historien om en dreng, der er født med tre øjne – og bliver mobbet med det. Men en dag finder han ud af, at der er en grund til, at han er født med tre øjne! Og han møder en vandulv.
Novellen foregår faktisk i samme univers som Søstre på De Syv Have-serien, men der er ikke nogle af de samme personer med.
Antologien – der i øvrigt er et velgørenhedsprojekt - er også blevet oversat til Grønlandsk!
Du kan læse novellen om Drengen med de tre øjne her.

Alinea/d'dansk
I d'dansk for 3. klasse har jeg fået udgivet både en eventyr-novelle fra Søstre på De Syv Have-universet, som hedder Dragens Skat og et skrivekursus til 3. klasse, hvor eleverne selv lærer at skrive et eventyr. Dragens Skat handler om Sam og Maki (før Sam møder Vana) og deres kamp mod en drage, der vogter over en helt særlig skat.
Du kan læse mere om d'dansk her.

Foredrag, skrivekurser og anden omtale
Jeg har været ude og holde flere foredrag. Blandt andet har jeg gæstet og fortalt på Bogforum og  Herlufsholms Fantasybogmesse, hvor jeg har fortalt om Søstre på De Syv Have. Jeg  har også besøgt flere skoler og biblioteker, hvor jeg især har fortalt om Søstre på De Syv Have og Veninder for altid. Jeg elsker at komme ud og fortælle og læse højt, og har også allerede fire foredragsbookinger i januar.
Fantasymessen/Finn Due Larsen
Jeg har også holdt et skrivekursus på CFU Roskilde for lærere om, hvordan de kan arbejde med kreativ fiktionsskrivning i folkeskolen.
Desuden har jeg sammen med Marie W. Oscilowski lavet en række små undervisningsvideoer til Saxos Skrivedyst 2014 samt været dommer i deres novellekonkurrence. Det var spændende, og du kan stadig se videoerne her.

Jeg har desuden haft artiklen Skriv med flow – og find ind til din kreativitet i HUFs medlemsblad Skrivelyst

Carsten Lauridsen,
foto fra artiklen
"Når kun det bedste er godt nok"
I forbindelse med udgivelsen af Som en tikken under huden gæstede jeg Radio24/7 – du kan høre indlægget her.
Jeg gæstede også TV2 Lorry/Lounge, som du kan se her.
Desuden blev der bragt en meget fin artikel om bogen – og om 12-talspiger i flere aviser under overskriften Når kun det bedste er godt nok. Den kan du læse her.
Der har også været anden omtale af mine bøger – ikke mindst anmeldelser – men det er nok for omfattende at linke til dem alle her. Men jeg er glad for alle dem, der har taget sig tid til at omtale om anmelde mine bøger samt har forestået interviews – også selvom I ikke er nævnt her :)

Foto: Jonas Jørgensen/Island
Jeg har også været på et par inspirerende rejser. Jeg har besøgt Bornholm, Hamburg og Island, og især Islands natur gav vildt meget inspiration!


År 2015 – Håb og drømme

Omslag: Breth/Bertelsen
Havets Tåre 3. Sjælens Bånd
Det skulle være ganske vist, at bog 3 i serien om Havets Tåre udkommer til februar 2015. Bogen kommer til at hedde  Sjælens Bånd og afslutter trilogien om Lejla og Seth. Du kan smuglæse første kapitel her.

Ny pigebog: Til min bedste veninde i verden
Jeg har også en pigebog på vej til alle jer, der er færdige med Veninder for altid og vil have mere i samme stil. Det er altså IKKE en bog om Ji, Jose, Ane og Tammy. Men derimod om 12årige Andrea, hvis allerbedste veninde, Frida, er flyttet til Fyn. Og det er altså langt væk. Kan man stadig godt være bedste veninder, selvom man ikke længere går i klasse sammen? Og hvordan får man egentlig nye veninder? Og hvorfor er drenge så dumme?
Foreløbigt hedder bogen Til min bedste veninde i verden og er planlagt til udgivelse efteråret 2015. Men det er altså en foreløbig dato, for bogen mangler stadig noget finpudsning og en forside mm.Andre projekter - på vej
Sammen med min kæreste, Jonas N. Jørgensen, har jeg skrevet fantasy-novellen Tigerhelten, som udkommer i Læseraketten 2015. Det er en novelle om en dreng, der bliver overrasket af en storm, da han er ude at fiske. I havet møder han en tigerunge, der er ved at drukne. Måske er der noget om de sagn, der siger, at hans familie har en særlig forbindelse til Kæmpetigeren?
Det har været rigtig sjovt at skrive novellen sammen, og antologiens overskud går til et godt formål. Den bliver sandsynligvis også oversat til grønlandsk.

Jeg har fået antaget to noveller hos Hendes Verden (Min søsters lykke og Hjerteblink), som udkommer på et tidspunkt i det nye år. Muligvis bliver titlerne ændret. Det er noveller for voksne, der begge handler om ønsket om at blive mor.

Euromic/Isabella&Friends
Jeg har også skrevet en novelle til Isabella og Friends, men jeg ved ikke, hvornår den kommer på deres hjemmeside. Den handler om Isabella og hendes to veninder – og mødet med en ny pige, der er vild med heste. Historierne om Isabella er mest for piger mellem 6 og 12 år og udkommer kun digitalt.
Du kan læse min anden Isabella-historie her – bemærk at der løbende kommer nye afsnit.

Andre projekter – i støbeskeen

Jeg skriver hele tiden, og jeg får tusindvis af idéer. Og de helt spæde, nye idéer har jeg slet ikke lyst til at fortælle folk om. Men nogle af idéerne er jeg også kommet længere med. I år har jeg fx både haft en digtsamling, en mærkelig (kort!) voksenroman, en novellesamling, halvdelen af en letlæst ungdomsroman og tre letlæsningsbøger til vurdering på mit forlag. 
Ingen af dem blev antaget i første hug (men det har jeg nu heller aldrig oplevet, jeg skriver altid mine bøger i gennem flere gange og flere af dem var på kladde-stadietJ) – så nu er det op til mig at finde ud af, hvad jeg skal arbejde videre med og i hvilken rækkefølge – og ikke mindst hvordan! 
Foto: Carsten Lauridsen, 2014
For sommetider ændrer formen sig rigtig meget undervejs. Ja, to bogprojekter kan faktisk ende med at smelte sammen til ét!

Jeg har også skrevet videre på ældre projekter i alle mulige genrer lige fra realistisk ungdomsroman over tøsebog og chick lit til sci fi, fantasy og digte. Det er bøger, hvor jeg skriver et kapitel engang i mellem, når jeg har tid og lyst, så jeg ved slet ikke, hvornår og om de bliver udgivet. Men sådan er det jo med fortællinger – de skal skrives frem! Det er også det, der er en del af legen og dér, den bedste oplevelse af flow ligger for mig.

Og så skal der jo også være tid til en masse andet end at skrive. Vi er nemlig flyttet i hus med hunden, og til foråret skal vi have en baby. Det glæder vi os meget til:)

Godt nytår, god skrivelyst og god læselyst til alle jer derude!

Ps. Her kan du læse min forfatterstatus for tidligere år:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar