onsdag den 9. april 2014

Drengen med de tre øjne

Ill: Hans Ovesen
 Drengen med de tre øjne er en fantasyhistorie om en dreng, der er født med tre øjne: to almindelige og ét vandblåt øje i nakken. Han bliver mobbet af de andre drenge, og en dag går mobningen over gevind, og han falder ud over et vandfald - og bliver overfaldet af en vandulv. Men måske er der en grund til, at han har tre øjne?

Novellen er fuld af eventyr, mod og magi, men det er også en historie om at acceptere den man er og at blive modig og finde sig selv. Novellen er skrevet til børn fra 10-13 år - både piger og drenge.

En måske sjov detalje er i øvrigt, at novellen foregår i samme "verden" som min sørøver-serie Søstre på De Syv Have. Der er ingen af de samme personer med (og det er ikke en sørøver-historie), men vandulven er lidt en "fætter" til de isulve, der optræder i Søstre på De Syv Have 6 - Den Iskolde Heks.

De fantasifulde tegninger til Drengen med de tre øjne er tegnet af Hans Ovesen.

Om Læseraketten
Ill: Hans Ovesen
Drengen med de tre øjne er udgivet i Læseraketten 2014, som er Ibis projekt til fordel for Sierra Leones børn under mottoet "Hele Verden i Skole". Antologien udgives hvert år og indeholder foruden noveller og illustrationer doneret gratis af forfattere og tegnere en række faktatekster om børneliv i Sierra Leone.
Bogen bliver uddelt til skoler i Danmark og Grønland, og på internettet kan man finde undervisningsmateriale både til de enkelte noveller og faktateksterne. Både noveller og faktatekster er skrevet, så der er tekster både til de små klasser og de ældre elever
Ibis/Vest-Lillesøe/OKTAN/Waldorph
Faktisk kan man finde hele bogen (og dermed alle novellerne) gratis på internettet! Hvis du er nysgerrig, kan du læse den her. (min novelle er på side 46). På hjemmesiden kan du også finde de tidligere udgaver af Læseraketten. Gennem tiden har mange kendte forfattere bidraget til antologierne.

Det har været rigtig spændende at være med. Tænk at kunne donere en novelle til fordel for sådan et godt projekt. Og så var det endda en fest at skrive historien om Drengen med de tre øjne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar