mandag den 9. februar 2009

"Kan bamser holde op med at smile?" i Himmelskibet!


Min ungdomsgysernovelle Kan bamser holde op med at smile? vandt i efteråret 2008 en delt 1. plads i Fantasticons hurtigskrivningskonkurrence. Nu er novellen blevet trykt i Himmelskibet nr. 18 (sammen med den anden vindernovelle). Himmelskibet er et magasin om de fantastiske genrer, herunder gys, som udgives af Foreningen Fantastik.

Forsidebillede af Jan Kjær, grafik af Michael Bernth. Tak til foreningen Fantastik.

Rammerne for novellekonkurrencen er den årligt tilbagevendende con, Fantastasticon. Der er afsat to timer til at skrive en novelle inden for den fantastiske genre, og vinderen kåres på connens sidste dag. Jeg vandt også konkurrencen i 2006 med fantasynovellen Sjælespiserne, som også blev trykt i Himmelskibet.

Kan bamser holde op med at smile? handler om en teenagerpige, der bliver konfronteret med fortiden og evnen til at tilgive, da hun skal rydde op i de sorte sække med bamser på loftet. Den tager udgangspunkt i det klassiske gyserelement at det kendte ændrer karaktér, samtidig med at der er et halv-psykologisk lag i novellen.

Jeg er blevet meget glad for (ungdoms)gysergenren, fordi man her kan blande klassisk spænding med overnaturlige elementer og mere eller mindre psykologiske lag af fortrængninger og konfrontationerne i personernes indre. Dette kommer også til udtryk i novellen Pink neglelak, som udkommer i HUF's gysersamling for børn og unge senere på året. Samlingen er blevet til efter en konkurrence i foreningen, hvor seks noveller blev udvalgt. Jeg glæder mig meget til samlingen bliver udgivet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar