torsdag den 17. februar 2011

BOGTIP - 3 science fiction-bøger der skal læses!

Det kan godt være, at du ikke normalt læser science fiction. Det kan også godt være, at du tror, science fiction altid handler om rumvæsner og aliens.
Sådan behøver science fiktion slet ikke at være!
Jeg har samlet tre science fiction-bøger som du skal læse, også hvis du ikke plejer at læse genren. To af dem er nye (og faktisk ungdomslitteratur - men voksne kan sagtens læse med) og den sidste er en lidt ældre sag, der blev genudgivet og filmatiseret i 2003.

1. Uglies af Scott Westerfeld
Det eneste 15årige Tally venter på er at fylde 16 og blive gjort Smuk og flytte til New Pretty Town. Men så bliver hun venner med Shay, der ikke vil være Smuk, og alting tager en voldsom drejning, da Shay stikker af og Tallys verdensbillede begynder at gå i opløsning. For hvad sker der egentlig, når man bliver Smuk?
Bogen er første bind i en serie.

2. Dødsspillet af Suzanne Collins
Hvert år udvælges en dreng og en pige mellem 11 og 16 år til realityshowet Dødsspillet, hvor 24 børn og unge kæmper mod hinanden på liv og død. Kun en kan overleve. Da 16årige Katnis' lillesøster bliver udtrukket, tager hun sin søsters plads i spillet. Bogen er første hæsblæsende bind af tre.

3. Se dagens lys af Svend Åge Madsen
I dette fremtidssamfund er gentagelse tabu. Hver nat transporteres alle mennesker til et nyt hjem, en ny kone og et nyt arbejde. Det går dog galt, da hovedpersonen ved en fejl kommer til at være sammen med den samme kvinde to dage - og de forelsker sig.

Disse tre science fiction-bøger er helt klart mine favoritter i genren. Jeg er lige nu i gang med Uglies-serien (har læst bind 1 og 2) og er meget fascineret af universet.
Jeg har selv skrevet en række science fiktion-noveller, der blandt andet er trykt i Science Fiction Cirklens antologiserie Lige under overfladen bind 1-4.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar