onsdag den 24. december 2014

Julegave til dig: Læs 1. kapitel af Til min bedste veninde i verden gratis

Forfatteren til Veninder for altid
er på vej med en ny bog for samme
målgruppe
Omslag: S. M. Jessen/T. K. Lange
Glædelig jul! 

Jeg vil gerne forære dig en lille julegave, nemlig 1. kapitel af Til min bedste veninde i verden!
Det er 12årige Andrea, der fortæller historien. Det er lidt en slags dagbog, for Andrea skriver nemlig en bog til sin bedste veninde, Frida, der er flyttet til Fyn.
Jeg ville blive super glad, hvis du har lyst til at give en lille kommentar til sidst om, hvad du synes om kapitlet!
Bemærk i øvrigt, at da bogen stadig ikke er udkommet, så kan det godt nå at blive ændret lidt. Og der er jo heller ikke blevet læst korrektur endnu.

Glædelig jul og god læselyst!


TIL MIN BEDSTE VENINDE I VERDEN

MINE VENNER

1. FRIDA (du er den bedste, sødeste, sjoveste, mest fantastiske veninde, man kan forestille sig, Frida. Men du er FLYTTET TIL FYN I DAG!)
2. Jeg har ikke andre venner, ikke engang en undulat eller en dum lillebror. Jeg troede aldrig, jeg ville få brug for andre venner end dig.)

1. Kapitel

Det værste, der er sket i mit liv næst efter da morfar døde, var da du flyttede skole, Frida. Jeg ved godt, at det kun var i går, men jeg har grædt lige siden. Sådan føles det i hvert fald.
Mor prøver at trøste mig. Hun siger, at jeg vi stadig kan besøge hinanden, og at jeg får nogle andre veninder, men alt det er lige meget. Altså det er ikke lige meget, at vi kan besøge hinanden. Men det med at jeg får nogle andre veninder. For jeg vil slet ikke have andre venner end dig.
Frida, kan du huske dengang på toilettet, hvor vi blandede blod og lovede hinanden, at vi skulle være bedste veninder for altid? Og hende voksen-Sofie, der blev så sur, fordi det var ulækkert at blande blod, fordi blod kan have sygdomme?
Vi grinede bare af hende. Og lige netop i dag, hvor jeg ved at du sidder mange, mange kilometer væk på Fyn (jeg hader ordet Fyn. Jeg tror, jeg er ved at udvikle allergi over for det), så er jeg faktisk rigtig glad for, at der flyder noget af dit blod rundt inde i mig. Også selvom det efterhånden må være blevet MEGET fortyndet. For det er ligesom en lille forbindelse mellem dig og mig. Kan du også mærke den?
Og hvad sker der nu med den forbindelse? Jeg ved godt, at vi kommer til at skrive beskeder og ringe til hinanden. Men vi kommer aldrig til at følge med i hinandens liv, som vi kunne, da du boede her. Vi kommer ikke til at gå hjem efter skole og sidde på køkkenbordet med benene dinglende og drikke litervis af kakao. Vi kan selvfølgelig godt gøre det en dag, når du kommer på besøg. Men det er bare ikke det samme.
Og det er nok i virkeligheden det, der er gået op for mig: Det bliver aldrig mere det samme.
Vi kunne fortælle hinanden alt. Vi fortalte hinanden alt. Og det har jeg besluttet at blive ved med.
Lige nu er det jo september. Men om ca. fire måneder er det jul. Og til jul har jeg bestemt, at du skal have en helt speciel julegave. Du kommer slet ikke til at kunne gætte, hvad det er:

Det er denne bog!

Og hvad er det her så for en bog?  Jo, nu skal du høre:

1.     Denne bog hedder Andrea & Frida-bogen.
2.     Den indeholder alle de tanker og oplevelser jeg har fra nu af og til jul, som du normalt ville kende. Fordi du ikke bor her længere, vil jeg skrive dem ned til dig.
3.     Den er et symbol på vores venskab. Lidt ligesom at blande blod (men jeg skriver ikke med blod. Det kunne virkelig være creepy og lidt vampyr-agtigt).
4.     Den er ikke en dagbog. Så jeg behøver ikke at skrive hver dag.
5.     Jeg må ikke lyve. For så vil det være ligesom at lyve for dig. 


Jeg prøver at forestille mig, hvad du mon vil sige til at få sådan en bog. Jeg tror, du bliver rigtig, rigtig, rigtig glad. Det ville jeg i hvert fald blive. Men nu skal du ikke blive ked af, at du ikke har lavet en bog, for jeg ved godt, at du ikke er så vild med at skrive, som jeg er. Derfor vil jeg også skrive nogle ting ned fra dig, nogle af de vigtige sms’er, du sender, for eksempel, så du også har et minde om det. For bogen handler jo om os to og vores venskab. Det bedste venskab i hele verden: Andrea & Frida for ever.

Bogen udkommer efter planen efteråret/vinteren 2015.

4 kommentarer:

 1. Hej Camilla, jeg synes det lyder rigtig godt, og jeg glæder mig til at læse den, når den udkommer! Jeg tænkte lidt på, om du har tænkt over hvilken målgruppe den tilhører? Jeg er tretten år, næsten fjorten, men jeg ved ikke om jeg bliver for stor, da hovedpersonen jo kun er 12. Bliver der mon lagt meget vægt på hendes alder i forhold til problemet? - Altså med den måde det påvirker hende osv, eller er hun mere teenageagtig?
  Derudover synes jeg, at hvis dette er den første side, kan det hurtigt blive lidt kedeligt og ensformigt. Ikke at det ikke er godt - for jeg synes det lyder som en rigtig god historie, men det er ikke en sådan RIGTIG fængende start; jeg ved godt, at det er svært hvis ens bedste veninde flytter, men mht til aldersgruppen, synes jeg ikke problemet ligesom er "stort" nok til at jeg ville blive rigtig grebet af bogen.
  Men jeg elsker din skrivemåde og skal helt sikkert tjekke den her ud, når du får skrevet den færdig!
  Hilsen Astrid (en stor fan af Hjerte i Vente og Ask Konge Taber)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Astrid. Tusind tak for din kommentar og din respons! Der bliver ikke lagt specielt meget vægt på, at Andrea er 12 år i bogen. Men den er nok mest skrevet til nogen, der er 11-13 år ca. Og hvis du er fan af Hjerte i vente og Ask Konge Taber, så kan det godt være, at du vil synes, den er lidt "barnlig". Denne her bog er nok mest til dem, der er fan af Veninder for altid:) Men når det så er sagt, så læser jeg også selv MANGE børnebøger. Fx har jeg lige læst Asta bog 1, og den er jo for endnu yngre børn (og jeg er endnu ældre;)), så det kommer jo også an på hvorfor man gerne vil læse en bog. Har du læst Som en tikken under huden? Den er meget teenageagtig, lidt som Ask Konge Taber, men lidt sværere at læse. Ellers kan du også prøve Så fandens forelsket, den er lidt en blanding af Veninder for altid og Hjerte i vente.
   Mange hilsner og god læselyst fra Camilla

   Slet
 2. Hej Camilla.
  Jeg syntes at kapitlet lyder rigtig godt. Jeg vil glæde mig til at læse den. Har du nogle gode bog tips.
  Jeg er rigtig stor fan af Søstre på de syv have og fantasy. Jeg er en pige på 11. Jeg elsker at læse. Jeg kan rigtig godt lide den måde du skriver die bøger på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej med dig. Jeg er glad for, at du kan lide Søstre på De Syv Have! Og at du synes kapitlet er godt. Bogen er faktisk udkommet i denne måned! Den hedder "Til min bedste veninde i verden". Mange hilsner Camilla og god læselyst! Ps. Andre gode bogtips kunne være "Lias kamp" og "Zombie Jæger", hvis du kan lide Søstre på De Syv Have!

   Slet