lørdag den 18. september 2010

SKRIVEØVELSE: En pakket kuffert

Jeg tror på, at man bliver bedre til at skrive ved at skrive en hel masse. Til dette formål er skriveøvelser meget egnede, fordi du får skrevet en tekst på ret kort tid, og da opgaven er bunden, gør det ikke så meget, hvis du er i tvivl om teksten er blevet god, for du har i hvert fald øvet dig. Det kan også nedsætte præstationsangsten (og angsten for det tomme papir/den tomme skærm) at starte dagens (eller ugens) skrivning med en skriveøvelse - og hjælpe dig ud af mindre skriveblokeringer!

Husk dit æggeur - det er meningen du skal overholde tidsangivelserne. Når du starter tiden skal du gå i gang med at skrive uden at stoppe op og tænke først. Det er meningen at du skal skrive såkaldt hurtigskrivning, hvor du slet ikke løfter blynten fra papiret eller hvisker ud.

En pakket kuffert

- Skriv en scene med en jegfortæller, der er ved at pakkek en kuffert eller pakke en kuffert ud. Scenen skal indeholde et flashback, der forklarer hvorfor hun pakker/pakker ud. (10 min)

Bonusøvelse:-

Din jegfortæller tager sin mobil. Hvem ringer hun til? Telefonsamtalen skal have noget at gøre med kuffert-scenen og flachbacket. (10 min)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar