søndag den 26. september 2010

SKRIVEØVELSE - find på et fantasyvæsen

Rigtig mange drømmer om at skrive en fantasybog, blandt andet fordi det her er muligt at opfinde sine egne væsner. Udover alle de fantastiske væsner, som allerede "findes" (vampyrer, varulve, drager, you name it!) er der jo ikke rigtigt nogen grænser for fantasien - eller er der?

I denne skriveøvelse får du redskaber til at finde på dit eget fantasyvæsen og beskrive det samt sætte grænser for, hvad det kan.

1. Skriv navnene på tre dyr (der findes i virkeligheden), som du godt kan lide.
- Brug kun to minutter på det, du skal bare tage de dyr der falder dig ind som spændende/sjove/seje!

2. Ved hvert af dyrene skal du skrive en egenskab, som karakteriserer dyret. Den første du kommer i tanke om ved hvert dyr (to min)
(fx: god til at svømme, hurtigløber, stærk)

3. Skriv nu en sammenhængende tekst, hvor du beskriver et helt nyt dyr, som er en kombination af de tre dyr, du beskrev i opgave 1 og 2. Du skal både beskrive dyrets udseende og beslutte, hvilke af egenskaberne fra opgave 2, som dyret indeholder (det behøver ikke være alle tre) (10 min)

4. Skriv en sammenhængende tekst, hvor dyret står i en situation, som det IKKE kan løse. (10 min)

Opgave fire er vigtig, fordi det er her du sætter grænser for, hvad dyret kan. Er det bange for vand? Skifter det ham om natten? Er det blindt?
Selv et dragelignende fantasyvæsen må have en svaghed for at være interessant. Ellers ved man jo, at det vinder alle kampe, og så er der ingen grund til at læse bogen.
Uanset om dit fantasyvæsen er hovedperson eller blot et væsen (fx et ridedyr) fra historien, er det godt at vide, hvad det kan og ikke kan, inden du skal i gang med at skrive.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar