fredag den 15. oktober 2010

De Fede Bøgers Klub!

Gennem det sidste år har jeg og tre andre skrive-kollegaer kørt en skrivegruppe kaldet De Fede Bøgers Klub. Her har vi mødtes en gang om måneden og givet respons på hinandens tekster. I går aftes var det sidste møde (gruppen gik fra oktober til oktober) - så det var store afslutnings-dag på Jensens Bøfhus.

Det var selvfølgelig på den ene side lidt vemodigt, at en gruppe, som man har været glad for, nu er slut. Men samtidig var det spændende, at høre, hvad de andre havde fået ud af at være med i gruppen, og det var en god følelse at vide, at man havde fået skrevet og givet respons på en masse sider.

De Fede Bøgers Klub var bygget op sådan, at man til hver møde skulle aflevere (max) 15 sider på et romanprojekt, som man besluttede da gruppen blev oprettet. De 15 sider var sat, fordi man så ville komme til at skrive en bog på over 100 sider, hvilket var vores definition af "en fed (tyk) bog" (men det var selvfølgelig også ment sådan, at bogen skulle være fed på den måde, at den var meget god:))
Mit projekt var Veninder for altid, hvilket vel egentlig var lidt snyd:-) Bøgerne i veninder for altid er nemlig kun 60-90 sider på computer. Til gengæld skrev jeg både bind 2, 3 og 4 mens gruppen kørte, så hvis man lægger dem sammen, var de alligevel lidt en fed bog. Det var jo de samme hovedpersoner:-)

Til møderne mødtes vi på en cafe, og vi brugte tit lang tid på at give respons. Tre gange er vi blevet smidt ud fordi caféen skulle lukke:-)

De tre andre medlemmer af De Fede Bøgers Klub er tre skrivepiger, som jeg har kendt, siden jeg var teenager. Vi dannede gruppen, fordi vi gerne ville arbejde med et konkret projekt og få skrevet en hel masse på det - og gøre det endnu bedre ved at give og modtage respons.
Projekterne i gruppen var alle børne-ungdomsbøger, men vidt forskellig genre. Min var som sagt Veninder for altid for de 9-12årige. Desuden er Nicole Boyle Rødtnes med i gruppen med fortsættelsen til fantasybogen Dødsbørn for 11+ (den hedder Blodtåge og udkommer til foråret - glæd jer!!). De to andre skriver på projekter, der endnu er "hemmelige", men jeg kan da sige, at den ene skriver på en realistisk ungdomsroman for 13+ og den anden på en fantasybog for 12+, der foregår i en fremmed verden. Bare for at fortælle, at man altså godt kan have en romangruppe uden at arbejde inden for samme genre!

Nu er gruppen jo så slut, men vi blev enige om, at vi vil starte en ny gruppe op. Igen en responsgruppe, men hvor det man afleverer, ikke behøver at være fra samme romanprojekt. Derfor overvejer vi, at den nye gruppe, skal hedde De Frie Bøgers Klub.

Og så vil jeg gerne lige takke De Fede Bøgers Klub for rigtig mange gode ideer, især til Tammy (fjerde bog i veninde-serien). Uden jer havde Tammy aldrig nogen sinde mødt en ræv!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar