mandag den 13. april 2015

Sådan fandt jeg på Hjertets Kald

Omslag: Brethdesign og Alette Bertelsen
Idéer til bøger kan komme mange steder fra. I dette indlæg vil jeg fortælle lidt om, hvordan jeg fik idéen til Hjertets Kald, der er andet bind i min havfrue-romance om Lejla og Seth. Jeg har tidligere fortalt om, hvordan jeg fik idéen til første bog i serien her og her. Og da der er mange, der har vist interesse for de indlæg, vil jeg gerne fortælle videre om bog 2's opståen her.

Skal der komme en bog 2?
For det første troede jeg faktisk slet ikke, at der skulle komme en bog 2. Jeg troede, at historien om Lejla og Seth sluttede i første bog. Og uden at spoile slutningen alt for meget, kan jeg sige, at den faktisk har endt både med at de fik hinanden og med at de ikke fik hinanden. Jeg har haft skrevet tre forskellige slutninger, inden jeg valgte den, som man nu kan læse i bogen.
Og den lægger altså op til en 2'er, synes jeg. Og da jeg var vild med havfruerne, var det ikke svært at finde på idéer nok til at fylde to bøger.

Skal der komme to eller tre bøger?
Det var derfor kun meningen, at der skulle komme to bøger i serien. Men da jeg havde skrevet det, der er bog 2 nu, var den lige så lang som bog et - og jeg var kun halvvejs! Så jeg ringede til mit forlag og spurgte, om vi ikke hellere skulle lave tre bøger. Og det aftalte vi så. Og så var jeg pludselig færdig med bog 2 i stedet for at være halvvejs!

Hvem vogter strømmene?
Første del af bog 2 var rigtig spændende at skrive. Det var fedt at arbejde med Lejlas savn efter Seth. Og beskrive alle hendes følelser. Men da jeg havde skrevet til ca. første vendepunkt gik jeg alligevel helt i stå. Jeg manglede et eller andet nyt, som jeg ligesom kunne brænde lige så meget for, som jeg havde gjort for selve havfrue-romancen i bog 1. Og så var det jeg tænkte: Hvem vogter strømmene?
Jeg besluttede mig for, at havstrømmene skulle være vogtet af intelligente havvæsner og gav mig til at google. Faktisk fik jeg idéen til det, da jeg selv var i svømmehallen. Jeg ville gerne have, at vogterne var lidt dæmoniske. Da jeg stødte på sirenerne, var jeg solgt. De tiltalte mig næsten mere end havfruerne, fordi de på en eller anden måde var mere, ja ... dæmoniske. Så jeg skrev resten af bogen på energien fra sirenerne.

Sirenen Silja
Sirenen Silja, der omtaler sig selv i 3. person og generelt er lidt underlig er i øvrigt løst inspireret af en karakter fra Harry Potter-universet (som jeg desværre har glemt navnet på), som også omtaler sig selv i 3. person. Jeg er lidt i tvivl, om det er Dobby eller hende spøgelset på pigetoilettet? I hvert fald var det der jeg fik idéen til, at hun skulle omtale sig selv i 3. person fra.
Silja blev senere én af mine yndlingskarakterer i serien.

En løssluppen havskildpadde
Men som nogle af jer ved, dukker der også idéer op, som slet ikke skal være med i bogen. Jeg brugte fx rigtig mange ord på at fortælle om en skildpadde, som Lejla blev venner med. Det har jeg skrevet et indlæg om her, for skildpadden kom slet ikke med i den endelige bog. Og i starten brugte jeg også en masse tid på at præsentere Lejlas bedstefar, som skulle have været med helt til Auroras palads (!) og selv engang havde mødt en havfrue. Men han blev altså også skåret helt væk. Og i dag er jeg glad for, at bogen er endt, som den er.

Der er selvfølgelig mange flere elementer, når man skal have idéen til en bog. Men her har jeg prøvet at fortælle om nogle af de tanker, som jeg gjorde mig i forbindelse med netop denne bog. Jeg håber, at det har været sjovt at læse. Du er velkommen til at smide en lille kommentar om, hvad du synes om bogen eller indlægget her, så bliver jeg glad:)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar